Elämää helpottava pikku apulainen, MSN Messenger, eli tuttavallisemmin mese, on ollut ahkerassa käytössä kun vuorossa on ollut matkanjohtajaharjoittelun käytännön osat 2 – n. Illat onkin saanut kulumaan iloisesti koneen ääressä koulusta tultua, aina nääntymykseen saakka. Keskustelusta ei niin vain poistuta ja jätetä muita tekemään töitä. Viimeisen puolentoista viikon aikana on käyty x määrää tunteja keskusteluja mesessä:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

  1. Mihin kevätlomalla Gayathrin ja Lauran kanssa? Tuleeko Maija mukaan?

-          päädyttiin Amsterdamiin, Bryssel osoittautui aikataulullisesti liian haastavaksi.

-          millä lentoyhtiöllä lennetään, Transavia lentää sinne mutta ei takaisin, EasyJet Edinburghiin…

-          kuka varaa lennot? Erityisen mielenkiintoista kun vuorotellen kaikkien selaimet kaatuivat kriittisillä hetkillä, eri luottokortteja kokeiltiin.

-          hostellien varaaminen? Netissä on noin 1000 eri varaussivustoa, jotka kaikki antavat eri hinnat ja varaustilanteen ja lisäksi Amsterdamissa on vallalla hauska sääntö jonka mukaan jos on perjantaiyön, pitää varata koko viikonlopuksi… Ja jostain syystä haluamamme päivät olivat uskomattoman varattuja. Neljän (4) etsimisen jälkeen kello alkoi lähestyä puolta yötä, epätoivon kykeni haistamaan, 15 eri sivua auki samaan aikaan, sormet kipeänä kirjoittamisesta päädyimme vihdoin hivenen kalliihkoon vaihtoehtoon, mutta vaikutti coolimmalta kuin toinen vaihtoehto;)

 

  1. Highland trip

-          viikonloppuna ISocin kanssa, aitoon linnaan yöksi ja illalla ceilidh, Loch Ness, ylämaata à not to be missed

-          hauska yllätys: lippujen myynnistä ilmoitettiin edellisenä iltana à raivoisa mesetys koko illan kuka menee ostamaan liput koska ihmisillä oli aika paljon pakollisia luentoja (joilta ei voi olla enää pois koska koko alkukevät on jo lintsattu) ja lippuja saa ostaa vain 2/hlö… suunnaton organisointiponnistus. Mutta järjestyi lopulta

 

  1. Cityhopping

-          toisella lomaviikolla ohjelmassa Liverpool ja Manchester

-          sama kuvio taas… millä mennään, Megabus kulkee vain Manchesteriin mutta ei Liverpooliin, ja jaksaako lähteä aamubussilla 8.30 kun edellisenä päivänä on tultu Amsterdamista vai odottaako seuraavaan jolloin tosin ehtii vasta neljäksi Manchesteriin… ja niin edelleen. Ja kun täällä on yksityistetty liikenne, junayhtiöitä riittää jotta valinta olisi erityisen helppo. Selvisi kuitenkin kohtuullisen pienellä tuskalla, tosin yksi iltahan siinä taas meni mesettäessä.

-          hostellit Manchesteriin ja Liverpooliin, ottaako 6 hengen dormi kaksi puntaa kalliimmalla vai 10 hengen dormi halvemmalla, mixed vai female only?

 

  1. Vielä suunnittelematta: 3. lomaviikko, Skotlannin kiertoajelu?

-          ilmeisesti kaikki muut ovat jo käyneet Loch Lomondilla, mun ja Lauran suorituskortista se vielä puuttuu

-          perimmäisenä ajatuksena oli lähteä kiertämään autolla Skotlantia, organisointi tulee olemaan taas mielenkiintoinen ajatus, ei vähiten sen takia että täytyy löytää ihmisiä jotka a) osaavat ajaa, b) ovat tarpeeksi vanhoja vuokraaman auton ja c) suostuvat ajamaan täällä. Sitten pitää enää huolehtia vain reiteistä ja matkustuksesta, helppoa…

 

Joten ihmiset, jos suunnittelette jotain, edes lievästi yllä kuvatun kaltaista, TAVATKAA ja PUHUKAA, ihmiskunnalta meni vuosituhansia puhetaidon kehittämiseen… ja säästätte sormenne nivelkulumalta.