Skotlannissa ollessa on tullut oleiltua myös hostelleissa, kahdeksan paikkaa nähty and I’m still counting, hopefully. Joten päivän listan aiheena on suihkut, sehän näissä hostelleissa mielenkiintoisinta on. Mukaan otetaan vain yhteiset suihkut, joten en-suite huoneet Glasgowssa ja Liverpoolissa jäävät pois, samoin Amsterdam. Amsterdam nyt ei olisi muutenkaan kelvannut, koska vertailu Skotlantiin nyt vaan ei olisi reilua… :D Ja tämänkertaisessa listassa jaetaan vain ykkössijoja, osanottajien vähyyden takia. Joten meillä on neljä eri kategoriaa jaossa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1. Pahin suihku

Ehdoton voittaja on Carbisdalen linna highlands-tripillä iSocin kanssa, pelkkää_kylmää_vettä. Huonolla paineella, joten painajainen pitkittyi kaiken lisäksi. Kategoria voisi olla myös nimeltään ”pahin suihku joka kuitenkin annetaan anteeksi koska kyseessä on linna” sillä eihän sitä nyt voi odottaa linnasta ihan kaikkea;) Kauneuden – ja linnojen – vuoksi täytyy kärsiä.

 

1. Paras suihku odotuksiin nähden

Voittajana on Hattersin hostelli Manchesterissa. Suihkun ovessa oli lappu ”odotatko täydellistä lämpötilaa? Silloin käy suihkussa näinä aikoina…” Odotukset olivat… no, eivät kovin korkealla. Esim. kts. edellinen kohta, täällä on tottunut pitämään odotukset matalina LVI-puolella. Joten kun suihkusta tulikin lämmintä vettä (tosin uimahallimaisesti nappia painamalla 15 s välein), yllätys oli kerrankin positiivinen.

 

1. Parhaiten organisoitu suihku jos haluat välttää julkista alastomuutta

Isle of Skyen Broadford. Minähän suomalaisena olen kohtuullisen sinut kaikenlaisen julkisen alastomuuden kanssa (vaikka Tampere-taloa en olekaan kiertänyt, kuulemma suhteellisen iso rakennus kun sitä lähtee syntymäasussaan yöjalkaan kiertämään. Alkoholilla ei yleensä ole osuutta tähän päätökseen) mutta oletuksena on kuitenkin julkisen alastomuuden minimointi. No Broadfordissa joku oli ajatellut asian fiksusti. Ongelma on siis päästä suihkuun, peseytyä ja pukea puhtaat vaatteet päälle muiden näkemättä. Broadfordin suihkuissa olikin näppärästi suihkukopissa kaksi suihkuverhoa, joista toisen takana peseydyttiin ja toisen taakse voi jättää vaihtovaatteet odottamaan ja näin ne pysyvät kuivina.

 

1. Odotetuin suihku

Kisa on suhteellisen tiukka. Arran on kyllä tiukka vastus, kuuma päivä ja hikoilu Goat fellillä. Mutta ehkä voittaja on kuitenkin Roybridge, toinen vaellusreissu siis. Vaikka oletuksena oli vain jääkylmä suihku, oli pakko ottaa kuitenkin päivän vaeltamisen jälkeen. Ja kun vielä sai lämmintä vettä, en todellakaan välittänyt vedenpaineesta tai mistään muustakaan oikeastaan. Sivumennen sanoen Lauralta tippui kuulemma suihku kädestä Suomessa ekaa kertaa suihkua ottaessa Skotlannista tultua, vedenpaineeseen tottumaton raukka:D